Haber

Bakan Özer: “Yüzyıl Türkiye’sinde eğitim hedeflerimizi çok daha ileriye taşıyacağız”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 yılında belirledikleri hedefleri başarıyla tamamlamanın, hatta bazılarının ötesine geçmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Türkiye’nin asrında eğitim hedeflerimizi çok daha ileriye taşıyacağız” dedi. ifadesini kullandı.

Bakan Özer yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2022 yılı sonu hedeflerinin tamamlanması ve 2023 yılı hedefleri ile ilgili verilerin paylaşıldığı “Eğitimde Türkiye Yüzyılı” kitapçığı hakkında değerlendirmelerde bulundu. .

“2022’yi tamamlayıp 2023’e girerken eğitimde belirlediğimiz hedefleri başarıyla tamamlamanın, hatta bazılarının ötesine geçmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” Özer, şöyle devam etti:

“Bu yıl sonuna kadar 3 bin yeni kreş yapmak için yola çıktık. Bir yılda hedefimizi ikiye katlayarak 6.04 kreşlik kapasite oluşturduk. 5 yaşında okullaşma oranı yüzde 99’a çıktı. 2023’te yüzde 100’e çıkarmak 5 yaşında değil 5 yaşında Cumhuriyet tarihinde ilk kez her kademede okullaşma yüzde 95’e ulaştı Mesleki eğitim merkezlerinde cazip bir mekanizmayı hayata geçirdik. Türkiye’de genç işsizliğin azaltılmasında değerli bir araç olan ‘Böylece bir yıl içinde mesleki eğitim merkezlerindeki çırak ve kalfa sayısı 7 kat artarak 1 milyona ulaştı. Hedefimiz 1 milyondu. Okul öncesinden liseye, halk eğitimine ve hayat boyu öğrenme kurumlarına kadar eğitime erişimi artırdık. Fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik çok değerli adımlar attık.”

Bu başarının sadece 2022’nin başarılı hedefleri olmadığını, son 20 yılda atılan adımların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde eğitime yapılan büyük yatırımların sonucu olduğunu vurgulayan Özer, bakanlık olarak eşitliği güçlendirmek için eğitimde fırsat, mesleki eğitimi uyumlu hale getirmek ve öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek. öncelikli alanlarıyla çok boyutlu adımlar atmaya devam ettiklerini vurguladı.

“Ulaştığımız hedefler bize güç veriyor”

Bakan Özer, “Ulaştığımız hedefler, çıtayı daha da yukarılara taşıyacak gücü bize veriyor” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Önümüzdeki yıl okullaşma oranlarını 3 yaşında yüzde 50’ye, 4 yaşta yüzde 70’e, 5 yaşında ise yüzde 100’e çıkaracaklarını belirten Özer, mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci ve nitelikli iş gücü sayısının artacağını belirterek, 160’a yükseldi. ücretsiz ders kitabı uygulamasından sonra bu yıl ilk kez. Ayrıca milyonlarca yardımcı kaynağı ücretsiz dağıttıklarını, 2023 yılında bu sayının 200 milyona ulaşacağını belirtti.

Bu süreçte 2 bin 200 kapatılan köy okulunu köy yaşam merkezine dönüştürdüklerini hatırlatan Özer, 2023’te kapatılan köy okulu kalmayacağını kaydetti.

Ücretsiz yemek uygulamasının kapsamını da genişlettiklerini belirten Özer, “Önümüzdeki yıl 5 milyona yakın öğrenciye ücretsiz yemek dağıtacağız.” bilgisini paylaştı.

“1000 Okul Mesleki Eğitimde” ve “10000 Okul Temel Eğitimde” projeleri ile 11 bin okulun imkanlarını iyileştirdiklerini kaydeden Özer, sırada “10000 Okul Ortaöğretimde” projesi olduğunu söyledi. sözünü kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu